Kakaové máslo

INCI název: Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter
bod tání 32°C
Je to tuhý nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.
Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Má vynikající obnovovací, hojící a zvláčňující vlastnosti. Je antioxidant, na povrchu kůže vytváří ochranný film a zabraňuje dehydrataci pokožky.
Je vhodný pro normální a smíšenou plet, pro péči o zralou nebo zanedbanou pleť.
V péči o vlasy - suché vlasy, roztřepené konečky, kudrnaté vlasy, zabraňuje dehydrataci vlasů.
Použití: rtěnky, balzámy, krémy proti vráskám, balzámy a masky na vlasy, je vhodný na masáže a k výrobě mýdel.

© 2017 DIY projekty. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky