Kakaové máslo

INCI název: Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter
bod tání 32°C
Je to tuhý nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.
Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Má vynikající obnovovací, hojící a zvláčňující vlastnosti. Je antioxidant, na povrchu kůže vytváří ochranný film a zabraňuje dehydrataci pokožky.
Je vhodný pro normální a smíšenou plet, pro péči o zralou nebo zanedbanou pleť.
V péči o vlasy - suché vlasy, roztřepené konečky, kudrnaté vlasy, zabraňuje dehydrataci vlasů.
Použití: rtěnky, balzámy, krémy proti vráskám, balzámy a masky na vlasy, je vhodný na masáže a k výrobě mýdel.

© 2017 DIY projekty. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.