Čokoládové mýdlo

INGREDIENCE

  • 600 g Olivový olej

  • 200 g Palmový olej

  • 304 g destilované vody

  • 110 g NAOH

  • 1 žička soli

  • 2 lžičky cukru ( cukr kvůli pěnění a sůl aby neslizovatělo)

  • 2 lžíce škrobu

  • 20 g kakaového prášku

  • 10 ml čokoládové vůně


POSTUP

Nejdříve jsem rozpustila v troše horké vody sůl a cukr. Navážila tuhé oleje a připravila louh (viz Výroba mýdla), do kterého jsem vlila rozpuštěný cukr se solí. Než jsem přimíchala do rozpuštěných olejů tekuté, tak jsem si z nich nejdřív odebrala do kelímku asi 30 g a rozmíchala v něm škrob s kakaem a vůní. Když měly oleje a louh stejnou teplotu (mezi 30 - 40°C) smíchala jsem je a opatrně mixovala do první stopy, odebrala jsem si trochu hmoty stranou na ozdobení a přimíchala do směsi připravenou kakaovou hmotu. Pořádně jsem hmotu ještě jednou promixovala a nalila do připravené formy. Povrch mýdla jsem pak odebranou neobarvenou hmotou ozdobila. Zabalila a nechala jsem 24 hodin v teple. Druhý den jsem mýdlo vyklopila a nádherně vonělo po čokoládě, nedalo mi to a jedno jsem rozkrojila, nejdříve bylo vevnitř světlé, ale do půl hodiny úplně ztmavlo. Mýdlo jsem vyzkoušela a na můj vkus pění docela málo, ale je velmi příjemné a voní báječně čokoládově :-).

© 2017 DIY projekty. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.