Čokoládové mýdlo
INGREDIENCE
600 g Olivový olej
200 g Palmový olej
304 g destilované vody
110 g NAOH
1 žička soli
2 lžičky cukru ( cukr kvůli pěnění a sůl aby neslizovatělo)
2 lžíce škrobu
20 g kakaového prášku
10 ml čokoládové vůně
POSTUP
Nejdříve jsem rozpustila v troše horké vody sůl a cukr. Navážila tuhé oleje a připravila louh (viz Výroba mýdla), do kterého jsem vlila rozpuštěný cukr se solí. Než jsem přimíchala do rozpuštěných olejů tekuté, tak jsem si z nich nejdřív odebrala do kelímku asi 30 g a rozmíchala v něm škrob s kakaem a vůní. Když měly oleje a louh stejnou teplotu (mezi 30 - 40°C) smíchala jsem je a opatrně mixovala do první stopy, odebrala jsem si trochu hmoty stranou na ozdobení a přimíchala do směsi připravenou kakaovou hmotu. Pořádně jsem hmotu ještě jednou promixovala a nalila do připravené formy. Povrch mýdla jsem pak odebranou neobarvenou hmotou ozdobila. Zabalila a nechala jsem 24 hodin v teple. Druhý den jsem mýdlo vyklopila a nádherně vonělo po čokoládě, nedalo mi to a jedno jsem rozkrojila, nejdříve bylo vevnitř světlé, ale do půl hodiny úplně ztmavlo. Mýdlo jsem vyzkoušela a na můj vkus pění docela málo, ale je velmi příjemné a voní báječně čokoládově :-).



